Opiskelu Jokilaaksojen musiikkiopistossa

Voit hakea Jokilaaksojen musiikkiopistoon vuoden jokaisena päivänä. Ilmoittaudu oppilaaksi, otamme sen jälkeen sinuun yhteyttä. Opiskelu musiikkiopistossa on mainio harrastus sekä lapsille, että aikuisille. Alla olevista mustista napeista pääset tutustumaan opiskeluun kuuluviin osa-alueisiin. Löydät sivut myös sivun ylhäältä löytyvästä valikosta.

Musiikkia meille kaikille

Jokilaaksojen musiikkiopisto tarjoaa tavoitteellista musiikin opetusta. Opiskelu on suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta oppilaiksi otetaan myös aikuisia. Oppilaille tarjotaan mahdollisuus opiskella musiikkia pitkäjänteisesti, päämäärätietoisesti ja omat kiinnostuksen kohteet huomioiden. Opetus edistää hyvän musiikkisuhteen kehittymistä ja elinikäistä musiikin harrastamista.

Oppilasmaksut

Oppilaan lukukausimaksu määräytyy solistisen pääaineen minuuttimäärän mukaisesti. Näin ollen solistisella oppilaspaikalla (perustason ja syventävien opiskelu) opiskelevalta ei peritä erillistä maksua yhteismusisoinnista, musiikin hahmotusaineiden kokonaisuudesta eikä valinnaisaineista. Löydät oppilasmaksujen sivulta myös muut maksut, alennukset, avo-oppilaan maksut, ryhmien ja varhaisiän musiikkikasvatuksen maksut.

Soittimet ja soitinvuokraus

Jokilaaksojen musiikkiopistossa voit opiskella monia eri soittimia, niistä on kerrottu enemmän soittimien omalla sivulla. Voit kysyä lisää myös opettajilta minkälaista soittimen opiskelu on. Ensimmäisinä vuosina sinulla on myös mahdollisuus vuokrata soitin opintoihisi. Paina oikealla olevasta napista soitinesittelyyn ja soitinvuokrauksen periaatteisiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Minkä ikäisenä lapseni voi aloittaa soitto/lauluharrastuksen?

Heti kun soittaminen kiinnostaa! Koskaan ei ole liian myöhäistä, mutta mitä aiemmin, sitä kauemmin ehtii soittaa. Karkea ”mallialoitusikä” vaihtelee soittimittain, mutta melkein minkä ikäisenä vain voi aloittaa musisoinnin

Tarviiko osata soittaa kun tulee musiikkiopistoon?

Ei tarvitse. Tärkeintä on muusikonalun kiinnostus instrumenttiinsa ja musiikkiin.

Kuinka paljon aikaa soittimen opiskelu vie?

Taitojen etenemisen kannalta aikaa kannattaa käyttää. Päivittäinen kotiharjoittelu on avaintekijä. Treenin mitta pitenee iän karttuessa, pienimmille 5min on jo mainio päiväannos! Pitemmälle ehtineet isot muusikot voivat viettää instrumenttinsa parissa jopa useita tunteja päivässä.

Mitä musiikkiopisto-opiskeluun kuuluu?

Solistisella oppilaspaikalla opiskeluun kuuluu henkilökohtainen soittotunti, kotiharjoittelu, yhteissoitto ja musiikin hahmottamisaineet.

Mitä on musiikin hahmottamisaineet?

Jos ajattelisi musiikin opiskelun olevan uuden kielen opiskelua, olisi musiikin hahmottamisaineet sen sanastoa, kielioppia, sanajärjestyksiä ja ohjeita siitä, miten kielestä tulee sujuvaa ja selkeää. Mutta samalla lailla kuin kielenopiskelun voi viedä vaikka kuinka pitkälle, voit musiikin hahmottamisaineita opiskellessasi päätyä luomaan ihan omanlaistasi sanomaa, kuvailla maailmaa, ajatuksia, tunteita, mitä vaan, mutta musiikin avulla.