Tervetuloa meille soittamaan ja laulamaan!

JMOssa on mahdollista ilmoittautua valintakokeeseen ympäri vuoden. Hae meille oppilaaksi täyttämällä ilmoittautumislomake. Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen sinuun ollaan yhteydessä valintakokeen järjestelyistä. Varhaisiän musiikkikasvatukseen oppilaat otetaan ilmoitautumisjärjestyksessä. Lisätietoja voit kysyä toimistosta.

Tule meille muskariin!

Varhaisiän musiikkikasvatuksen lapsiryhmiin otetaan pääasiassa 0-7-vuotiaita lapsia. Varhaisiän musiikkikasvatus sisältää eri ikäisille suunnattuja opintokokonaisuuksia. Varhaisiän musiikkikasvatuksen tavoitteena on herättää lapsen luovuus sekä kiinnostus musiikkia kohtaan, kehittää tasapainoisesti yksilön kokonaispersoonallisuutta ja edistää lapsen sosiaalista kasvua. Muskareiden aikataulut löydät ryhmäopetusten aikataulut-välilehdeltä.

Ilmoittaudu mukaan muskariin alla olevasta mustasta napista painamalla.

Hae meille oppilaaksi

Musiikin perusopinnoilla ei ole ikärajaa, joten sinne voivat hakeutua kaiken ikäiset oppilaat, eikä hakijoiden tarvitse osata soittaa ennestään mitään soitinta. Opinnot on suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta opintoihin otetaan myös aikuisia. Koska hakijoita on enemmän kuin opintoihin pystytään ottamaan, valitaan oppilaat valintakokeiden perusteella. Valintakokeen tarkoitus on selvittää hakijoiden valmiuksia suoriutua opetussuunnitelman mukaisista opinnoista. Rehtori tekee oppilasvalinnat valintakoelautakuntia kuultuaan.

Voit ilmoittautua oppilaaksi vuoden jokaisena päivänä. Täytä alla olevasta napista löytyvä ilmoittautumislomake, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä valintakokeen järjestelystä.

Soitinkaruselli

Etkö ole vielä löytänyt omaa soitintasi ja haluaisit tutustua uusiin soittimiin lukukauden ajan? Tule mukaan soitinkaruselliin, jossa tutustutaan mm. poikkihuiluun, nokkahuiluun, pianonsoittoon, ukuleleen, viuluun ja muuhun mukavaan musiikkiin liittyvään tekemiseen. Opetus tapahtuu 5-8-vuotiaiden ryhmässä ja niitä perustetaan kun osallistujia on riittävästi. Ryhmiin tullaan ilmoittautumisten kautta eikä niihin ole pääsykoetta. Ryhmiä perustetaan kysynnän mukaisesti. Tervetuloa mukaan!

Tule ryhmäoppilaaksi

Oletko joukkuepelaaja ja pidät yhdessä toisten kanssa soittamisesta ja/tai laulamisesta? Tule mukaan ryhmäoppilaaksi musiikintekijäksi ja -taitajaksi! Pääset mukaan yhtyeisiin, orkesteriin, kuoroon, oppimaan musiikin hahmotusaineita tai musiikkiteknologiaa oman mielenkiintosi mukaan.

Ryhmiin on ns. jatkuva haku ja ryhmiin hakeminen tapahtuu täyttämällä oheinen lomake.

Valintakoe

Kun olet ilmoittautunut oppilaaksi, otamme Teihin yhteyttä valintakokeen järjestelyistä. Oppilaaksi ottamisen perusteista päättää opetuksen järjestäjä. Valintakokeet arvioi opettajista koostuva lautakunta ja oppilaaksi ottamisesta päättää rehtori valintakoelautakunnan esityksestä. Valintakoe koostuu musikaalisuutta ja motivaatiota mittaavista tehtävistä.

Valintakoetilaisuudessa on haastattelu, jossa opettajat esittelevät musiikkia harrastuksena ja hakijat voivat kertoa mikä musiikissa kiinnostaa. Voimme keskustella soittimista, musiikkityyleistä sekä mahdollisesta aiemmasta musiikkitoiminnasta. Hakija voi halutessaan esittää valitsemallaan instrumentilla pienen musiikkinäytteen.

Yhteistyö oppilaiden ja huoltajien kanssa

Jokilaaksojen musiikkiopistossa tehdään molemmin puolin avointa ja kunnioittavaa yhteistyötä oppilaiden ja heidän huoltajiensa kanssa. Oppilaat ja huoltajat saavat riittävästi tietoa musiikkiopiston säännöistä ja toimintatavoista sekä harrastukseen sitoutumisen merkityksestä ja musiikin opiskelun tavoitteista. Musiikkiopiston henkilökunta kuuntelee oppilaiden ja huoltajien toiveita ja tarpeita sekä huomioi ne mahdollisuuksien mukaan opetusta toteutettaessa. Oppilaan opiskelu- ja oppimisedellytyksiin liittyvät tarpeet huomioidaan tarvittaessa opetuksen yksilöllistämisenä, joka suunnitellaan luottamuksellisessa yhteistyössä huoltajien kanssa.

Ajankohtaisista asioista ilmoitamme täällä kotisivuilla, sähköpostitse sekä Eepoksen kautta.