Soittimet ja soitinvuokraus

  

Tervetuloa soitinesittelysivulle!

Klikkaa soittimen nimestä, niin pääset katsomaan soitinesittelyvideota.

Piano

Piano on monipuolinen soitin, jonka opettelun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Soolo-ohjelmiston lisäksi piano taipuu niin säestykseen kuin kamarimusiikkiin ja yhtyesoittoon.

Laulu

Laulutunneilla tavoitteena on oman luonnollisen äänen löytäminen ja vahvistaminen. Koska ”äänisoitin” ei ole nähtävissä, kuten vaikka viulu, tunneilla lisätään tietomusta oman soittimen toiminnasta ääniharjoitusten ja kehotietoisuuden kautta.

Kielisoittimet

Kielisoittimiin kuuluu akustinen ja sähköinen kitara ja sähköbasso. Jos mielesi tekee soittaa klassista, poppia, kamua tai rokkia, kaikkia samalla soittimella, voisi kitara olla oiva valinta! Soittamisen voi aloittaa vaikka jo 5-vuotiaana.

Jousisoittimet

Jousisoittimiin kuuluu viulu, altto, sello ja kontrabasso. Viulu ja alttoviulu ovat ikään kuin toistensa serkkuja, alttoviulun ääni on matalempi ja se on hieman isompi kuin viulu. Sello ja kontrabasso ovat huomattavasti suurempia. Musiikkityylejä voi soittaa laidasta laitaan!

Harmooni ja piano

Harmooni on pianoa muistuttava soitin. Se on kooltaan pienempi ja sillä on soitettu pääasiassa kansanmusiikkia joko soolosoittimena tai säestäjänä.

Poikkihuilu

Huilunsoiton voi aloittaa jo nuorena, nuorille soittajille on olemassa käyrä suukappale, jolloin kädet ylttävät oikeille napeille. Huilu on monipuolinen, kaunisääninen puhallinsoitin.

Sävellys

Oletko kirjoittanut omia kappaleita, tai haluaisitko oppia kirjoittamaan nuoteiksi omat ideasi? Sävellystunnilla opit kirjoittamaan ja lukemaan nuotteja, sekä vahvistamaan omaa säveltäjyyttäsi.

Harmonikka

Harmonikka on monipuolinen soitin, jolla taittuvat niin lastenlaulut, kamu, pop/jazz, argentiinalainen tango kuin myös klassinenkin. Harmonikansoiton voi aloittaa nuorena, sillä lapsille on omat pikkuhaitarit.

Vaskisoittimet

Kornetti, trumpetti, käyrätorvi, altto-,tenori-, ja baritonitorvet, kaikki kuuluvat vaskisoittimiin. Kaikkia on mahdollista soittaa jo pienenä musiikkiopistossa, sillä nykyisin on saatavilla lähes kaikista soittimista ns lastenmallit.

Lyömäsoittimet

Lyömäsoittimiin kuuluu lähes kaikki soittimet, joista ääni syntyy esim lyömällä, hankaamalla tai ravistamalla. Rumpusetin soittajille yhtyesoitto on oleellinen osa toimintaa, jolloin rumpali toimii yhtyeen tukipilarina.

Musiikkiteknologia

Musiikkiteknologiaa voi opiskella pääaineena. Opetuksen aiheet määräytyvät oppilaan oman kiinnostuksen mukaan, esimerkiksi äänittäminen, mikitys, miksaus ja säveltäminen

Urut

Urut on kirkoista tuttu soitin, joka on sekä puhallinsoitin, että kosketinsoitin. Urkujen ääni muodostuu paineilmalla, jonka avulla pillit soivat. Koskettimisto on pianoa muistuttava, mutta kosketinrivejä uruissa on enemmän. Lisäksi urkuja soitetaan käsien lisäksi myös jaloilla, jaloille on omat koskettimet eli jalkio.

Soitinvuokraus

Soitinvuokrausmahdollisuus varataan oppilaalle vain muutamaa ensimmäistä opintovuotta varten. Kolmannen vuokrausvuoden jälkeen jatkosta keskustellaan rehtorin kanssa, muuten vuokrausaika katsotaan päättyneeksi.

Soitinvuokraus on tarkoitettu ensisijaisesti musiikkiopiston oppilaille opintojen alkuvaiheessa. Ensimmäiseltä vuodelta vuokra on 60€/lukukausi, toiselta vuodelta 70€/lukukausi ja kolmannesta vuodesta eteenpäin 80€/lukukausi.

Musiikkiopiston ulkopuolisille tahoille soitinvuokrat 115/130€ lukukaudessa. Vuokrasopimus tehdään vuodeksi kerrallaan ja vuokrattu soitin palautetaan kevätlukukauden päätteeksi huoltoa varten. Hinnat löydät myös lukukausimaksujen sivulta.

Soitinvuokrauksen alkaessa kesken lukukauden laskutetaan koko lukukauden maksu, mikäli soitin vuokrataan syyslukukaudella 30.9. / kevätlukukaudella 28.2. mennessä. Sen jälkeen soittimen vuokraus maksaa puolet lukukauden maksusta. Mikäli soitin palautetaan kesken lukuvuoden, syyslukukaudella 30.9. / kevätlukukaudella 28.2. mennessä, laskutetaan puolet lukukauden maksusta. Sen jälkeen palautettavasta soittimesta laskutetaan koko lukukauden maksu.

Myytäviä soittimia