Soittimet ja soitinvuokraus

Tältä sivulta löydät lyhyet esittelyt soittimista, joita voit soittaa Jokilaaksojen musiikkiopistossa. Soittimet ja soitinvuokraus on sivulla esitelty siten, että soitinvuokraus löytyy sivun alhaalta.

Viulu

Viulu on soittimina kaunisääninen ja monipuolinen, sillä voi soittaa musiikkityylejä laidasta laitaan. Soittaminen aloitetaan yleensä 6-9-vuoden ikäisenä, mutta myöhempikin aloitus on mahdollinen. (Linkki videoon)

Alttoviulu

Alttoviulu on ikään kuin viulun serkku. Sen ääni on viulua matalempi ja se on hieman isompi kooltaan. Perustekniikka on jokseenkin samanlainen kuin viulussa, mutta kokonsa puolesta siinä on omia erikoisuuksiansa. (Linkki videoon)

Sello ja kontrabasso

Sello muistuttaa ulkonäöltään viulua ja alttoviulua, mutta se on huomattavasti suurempi ja soittoasento on erilainen. Sellolla voi soittaa eri genrejä, mutta yleisimmin sellolla soitetaan klassista musiikkia.
Kontrabasso on selloakin suurempi ja matalempi. Suurikokoisuutensa ansiosta se tuo orkesterisoittoon kaunista syvyyttä. Kontrabassoa käytetään myös usein kansanmusiikissa. (Linkki videoon)

Lyömäsoittimet

Lyömäsoittimeksi kutsutaan lähes kaikkia eri soittimia, joista syntyy ääni esim. lyömällä, hankaamalla tai ravistamalla. Rumpusetin soittajilla yhtyesoitto on oleellinen osa toimintaa, jolloin rumpali toimii yhtyeen tukipilarina. (Linkki videoon)

Huilu

Huilua voi alkaa soittamaan noin 7-vuotiaana, mutta myöhemminkään se ei ole liian myöhäistä. Moderni huilu on monikäyttöinen soitin, jota soitetaan niin sinfoniaorkesterissa kuin kansanmusiikissa, jazzbändissä ja lattarimusiikissa.(linkki videoon)

Nokkahuilu

Nokkahuilu on kaikille tuttu koulusoitin, jossa ääni syntyy kun puhalletaan nokkaosaan. Soiton voi aloittaa varsin nuorena, ja sille on sävelletty paljon kaunista musiikkia. Nokkahuiluja on nykyäänkin käytössä erikokoisia, korkeaäänisimmästä sopraninosta matalaan bassohuiluun. (linkki videoon)

Vaskisoittimet

Vaskisoitinperheeseen kuuluvat kornetti,trumpetti,käyrätorvi,altto-,tenori-ja baritonitorvet,pasuuna sekä tuuba ja niitä kaikkia on mahdollista opiskella musiikkiopistossa.Vaskia käytetään kaikentyylisessä musiikissa ja monenlaisissa kokoonpanoissa.  Soiton voi aloittaa jo vaikka 4-vuotiaana,sillä nykyisin on saatavilla lähes kaikista vaskisoittimista ns.lastenmallit.  (linkki videoon)

Laulu

Laulutunnit voi aloittaa noin 10 vuoden ikäisenä. Laulutunneilla tavoitteena on oman luonnollisen äänen löytäminen ja vahvistaminen. Koska ”äänisoitin” ei ole nähtävissä kuten vaikka piano tai viulu, tunneilla lisätään tietoisuutta oman soittimen toiminnasta ääniharjoitusten ja kehotietoisuutta lisäävien harjoitusten kautta. (Linkki videoon)

Piano

Piano on monipuolinen soitin, jonka opettelun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa joko yksilötunneilla tai ryhmässä. Pianolle on sävelletty runsaasti erityylistä ohjelmistoa. Soolo-ohjelmiston lisäksi piano taipuu niin säestykseen kuin kamarimusiikkiin ja yhtyesoittoon. Tarvittaessa piano on vaikka kuin kokonainen orkesteri! (Linkki videoon)

Harmonikka

Harmonikka on monipuolinen soitin, jolla taittuvat niin lastenlaulut, kansanmusiikki, pop/jazz, argentiinalainen tango kuin klassinen musiikkikin. Harmonikansoitto on mahdollista aloittaa jo 4-vuotiaana, sillä soittimen koko ja paino on suunniteltu jokaista ikävaihetta vastaavaksi. (Linkki videoon)

Kitarat ja sähköbasso

Jos mielesi tekee soittaa vaikka poppia, klassista, kamua tai rokkia, kaikkia samalla soittimella, voisi kitara olla oiva valinta! Kitaran soiton voi aloittaa milloin vain, vaikka 5-vuotiaana, ja yläkouluikäinenkin pääse hyvin vauhtiin soittamisena kanssa. Sähköbasso kuuluu oleellisena osana kitaraperheeseen. Kitaraa matalampana soivana soittimena sillä on tärkeä rooli yhtyesoitossa. (Linkki videoon)

 

Soitinvuokraus

Soitinvuokrausmahdollisuus varataan oppilaalle vain muutamaa ensimmäistä opintovuotta varten. Kolmannen vuokrausvuoden jälkeen jatkosta keskustellaan rehtorin kanssa, muuten vuokrausaika katsotaan päättyneeksi.

Soitinvuokraus on tarkoitettu ensisijaisesti musiikkiopiston oppilaille opintojen alkuvaiheessa. Ensimmäiseltä vuodelta vuokra on 55e/lukukausi, toiselta vuodelta 65e/lukukausi ja kolmannesta vuodesta eteenpäin 75e/lukukausi.

Musiikkiopiston ulkopuolisille tahoille soitinvuokrat 85e/90e/105e lukukaudessa. Vuokrasopimus tehdään vuodeksi kerrallaan ja vuokrattu soitin palautetaan kevätkauden päätteeksi huoltoa varten. Hinnat löydät myös lukukausimaksujen sivulta.

Myytäviä soittimia

Myydään kaunissointinen 3/4-viulu, jousi, kotelo ja olkatuki

Viulu: Jay Haide 3/4, antiikkilakattu, 760e

Viulunjousi: Knoll 3/4, 320e

Viulukotelo: 3/4 Sonata, musta suorakaide, 90e

Säädettävä olkatuki: KUN (1/2-3/4), 28e

Koko pakettina 1000e

Viulun sointia pääsee kuuntelemaan Tästä Linkistä
Ota yhteyttä, jos haluat soittimen kokeiluun
sanna.ahvenjarvi@jmo.fi, 0443190472

Myydään Yamaha U1 pystypiano

piano

Tästä laadukas harjoittelupiano uuteen kotiin! Valmistettu 1975-1976 Japanissa. Iästään huolimatta kelpo peli, 2v sitten koneisto on läpikäynyt perusteellisen huollon, jolloin mm. vasarat on vaihdettu sekä intonaatio ja kosketus säädetty. Ulkoisesti yksittäisiä pieniä käytön jälkiä, mutta yleisilme on siisti. Väri tumma mahonki. Myydään kotistudion akustoinnin tieltä pois. Piano sijaistee Haapavedellä.
4000e
Yhteydenotot sähköpostilla antti@andypiney.com, tai puhelimitse arkisin klo 15 jälkeen.
Antti Mäntysaari, 0443559036