Syksyn katsaus

 Kategoria Ajankohtaista, Tiedotteet, Yleinen

Syyslukukausi on nyt puolivälissä ja vietämme syyslomaa viikolla 43 eli 23.-27.10.2023. Opetus jatkuu viikolla 44.

Alkusyksyn aikana tapahtunutta

Taiteiden yö (Haapavesi)

Ensimmäisiä konsertteja päästiin soittamaan jo syyskuun alkupuolella, kun Haapaveden Taiteiden yössä soitti monta lahjakasta nuorta. Ulkolavalla kuultiin huilisteja, vaskisoittajia ja yhtyesoittoakin.

Huilun Huumaa -tapahtuma (Nivala)

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Nivalan Saalastin salissa pidettiin huilutapahtuma Huilun Huumaa. Tapahtuma kokosi musiikkiopistomme kaikilta kuudelta paikkakunnalta huilisteja ja saimme vieraaksemme huippuhuilisti ja -pedagogi Elina Raijaksen Helsingin kaupunginorkesterista ja Sibelius Akatemiasta antamaan mestarikurssilla oppilaillemme uusia oppeja omaan soittoonsa. Elina oli tavattoman kannustava ja inspiroiva opettaja, ja sai aikaan suuria edistysaskeleita oppilaidemme soitossa. Henna-Riikka Wacklin Ala-Keiteleen musiikkiopistosta saapui oppilaansa kanssa myös mestarikurssille, ja Henna-Riikka johti 25 huilistista koostunutta huiluorkesteria, joka esitti Sophie Dufeutrellen merellisen teoksen Marine. Huiluorkesterissa soi tavallisten huilujen lisäksi myös piccoloita, alttohuiluja ja bassohuilu. Päätöskonsertti levitti huilunsoiton ilosanomaa sekä mestarikurssilla olleiden oppilaiden, huiluorkesterin, oppilaitostemme opettajien että Elinan esityksillä.

Tapio Lappalainen 50v

Jokilaaksojen musiikkiopiston musiikin hahmotusaineiden opettaja, joka opettaa myös sävellystä ja musiikiteknologiaa, täytti 50 vuotta. JMO onnittelee pitkäaikaista opettajaa! Tapiosta on julkaistu myös Helsingin sanomissa juttu, jossa kerrotaan muun muassa Water-teoksesta. Tapion ja hänen vaimonsa Sanna Ahvenjärven säveltämä teos Water valittiin keväällä yhdeksi Teosto-palkinnon voittajista.  Tästä linkki juttuun https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009894155.html.

 

Rentouttavaa syyslomaa toivottaa Jokilaaksojen musiikkiopiston väki! 

”Onnistumisen ja oppimisen kokemuksilla on pitkäkestoisia vaikutuksia lapsen ja nuoren identiteetin kehittymiselle. Monivuotinen taide-ja kulttuuriharrastus tarjoaa yhteisön johon kuulua, synnyttää elämänmittaisia ystävyyssuhteita, lisää osallisuutta, vähentää syrjäytymistä ja lasten ja nuorten kokemaa yksinäisyyttä. Taideopetus ja -kasvatus kehittää myös luovaa ajattelua, joka on edellytys kestävämmän yhteiskunnan ratkaisujen rakentamisessa.”
Taiteen ja kulttuurin harrastaminen rakentaa tulevaisuutta, kulttuurijataide.fi (linkki)