Nivalan Kiksaus, Soila Takanen

 Kategoria Ajankohtaista

Soila Takanen

Soila Takanen valmistui vuonna 2016 Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineena

musiikkikasvatus. Opiskeluaikanaan hän toimi Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillien kapellimestarina ja taiteellisena johtajana. Hän on tehnyt musiikin- ja luokanopettajan töitä sekä kotiseudullaan Etelä-Pohjanmaalla että Etelä-Savossa, Rantasalmella. Instrumentteinaan hänellä on tuuba ja piano.

Takanen suoritti naisten vapaaehtoisen asepalveluksen Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa vuonna 2018 toimien matalien vaskien äänenjohtajana ja oli aliupseerikurssilla kapellimestarilinjalla.

Tällä hetkellä hän tekee kapellimestariopintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opintojen ohessa hän on johtanut eri puhallinkokoonpanoja ja toimii nykyään tamperelaisten puhallinorkesteri Mansetin ja Rientolan soittokunnan sekä Kangasalan soittokunnan kapellimestarina.