Nivalan Kiksaus 2022!

 Kategoria Tiedotteet, Yleinen

Vuonna 2019 järjestettiin Nivalassa Jokilaaksojen musiikkiopiston ja Nivalan kaupungin yhteistyönä ensimmäinen valtakunnallinen seitsikkokatselmus Nivalan Kiksaus. Nivala on perinteikäs puhallinmusiikkipaikkakunta. Ensimmäiset puhallinkokoonpanot on paikkakunnalle perustettu jo v.1891 ja koko tuon 130 vuoden ajan on soitto soinut ilman taukoja toiminnassa. Niinpä tuolloin v.2019 tuntui luontevalta järjestää tällainen tapahtuma, joka paikallisen aktiiviharrastajan Juhani Latvalan kirjoittaman puhallinmusiikin historiikkikirjan myötä  sai nimekseen Nivalan Kiksaus.

Tapahtuman oli tarkoitus saada jatkoa seuraavana vuonna eli 2020 ja valmistelut olivat jo aivan viime metreillä. Olimme saaneet Suomen Puhallinorkesteriliitto ry:n, Suomen Työväen Musiikkiliitto ry:n, Soli ry:n sekä Finlands Svenska Sång-och Musikförbundet rf:n lisäksi uudeksi yhteistyökumppaniksi Lapin Sotilassoittokunnan, jolla oli tarkoitus olla Nivalassa seitsikkoviikonloppuna kaksi konserttia sekä seitsikkotyöpaja. Mutta, sitten tuli korona ja tapahtuma jouduttiin perumaan.

Vuonna 2021 pandemia jatkui ja emme halunneet järjestää tapahtumaa pelkkänä striiminä, niin päätimme suosiolla kääntää katseet tähän kuluvaan vuoteen. Pandemia jyllää edelleen, mutta katsomme toiveikkaina maaliskuun loppua kohti.

Lapin Sotilassoittokunta on tuomassa tapahtumaan perjantaina 25.3.2022 koko orkesterin voimin Lohdun säveliä-konsertin Nivalan kirkkoon sekä lauantaina 26.3.2022 Säihkyvä seitsikko-konsertin Kyösti Kallion koululle.

Varsinainen seitsikkokatselmus alkaa Kyösti Kallion koululla lauantaina 26.3.2022 klo 13 ja raati muodostuu taas kaikkien puhallinmusiikkiliittojen edustajista. Raadin jäsenistä tulee näille sivuille lisätietoa hieman myöhemmin. Katselmus on avoin kaikille seitsikoille ja vaikka kokoonpano ei ihan se perinteinen vaskiseitsikko olisikaan, niin emme sulje ketään pois. Tervetulleita ovat kaikki kokoonpanot, joissa enemmistö on vaskisoittimia ja mukana voi olla seitsemän soittajan lisäksi esim. rumpali, laulusolisti tai kapellimestari.

Tervetuloa mukaan!

Vastaava tuottaja
Mari Kaasinen-Annanperä

 

Lisätietoja säännöistä ja ilmoittautumisesta löydät Ajankohtaista-välilehdeltä tai alla olevista linkeistä

Lue lisää Nivalan Kiksauksen säännöistä tätä tekstiä painamalla! 
Lue lisää Nivalan Kiksauksen ilmoittautumisesta tätä tekstiä painamalla!
Lue lisää Nivalan Kiksauksen raadista tätä tekstiä painamalla!