Äitienpäiväkonsertti

Sami Junnonen
ja
Johanna Tilus

Konsertti on kuvattu 15.4. ja julkaistu äitienpäivänä 9.5.

Ohjelmasta:

Konsertin monipuolisessa ohjelmassa kuullaan kamarimusiikkia, sekä teoksia soolohuilulle eri aikakausilta. Blavetin Sonaatti ”L’Henriette” sekä J.S. Bachin Sonaatti e-molli saavat huilun seuraksi cembalon. Telemannin Fantasia no. 9 on konsertin ensimmäinen teos soolohuilulle. Lisäksi konsertissa kuullaan kantaesityksenä Seppo Pohjolan Solo I. Ohjelman kruunaa Prokofjevin Sonaatti op 94 huilulle ja pianolle.

Ohjelma:

Michael Blavet (1700-1768)

Sonaatti huilulle ja basso continuelle G-duuri, op 2 nro 1 ”L’Henriette”
Adagio
Allegro
Aariat I-II
Presto

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Fantasia soolohuilulle nro 9 E-duuri, TWV 40:10
Affettuoso – Allegro – Grave – Vivace

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Sonaatti huilulle ja basso continuelle e-molli, BWV 1034
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro

Seppo Pohjola (s. 1965)
Solo I huilulle (2018 ke)

Sergei Prokofjev (1891-1953)
Sonaatti huilulle ja pianolle D-duuri, op.94 (1943)
Moderato
Scherzo, Presto

Andante
Allegro con brio

Sami Junnonen

Sami Junnonen (s.1977) on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu huilutaiteilija. Hän on konsertoinut ympäri maailmaa solistina, sekä orkesterimuusikkona muun muassa Islandic Symphony, Cairo Symphony, Auckland Philharmonia, Royal Northern Sinfonia ja Hong Kong Sinfonietta orkestereissa.

Hänen konserttidebyyttinsä oli Helsingin Musiikkitalossa vuonna 2012. Hän sai myös huikeat arvostelut oltuaan orkesterin solistina Teksasissa Houston Symphonicissa vuonna 2018. Hänen uransa yksi pääkohdista on vuonna 2017 tehty kiertue Venäjällä.

Junnonen on aktiivisesti levy-yhtiöille levyttävä artisti. Hänen levytyksensä W.A. Mozartin Huilukvarteteista yhdessä Chamber Domainen kanssa voitti Yle:n vuoden 2018 albumin yleisöpalkinnon.

Monipuolisen taiteellisen uransa lisäksi hän on opettanut huilunsoittoa ja kamarimusiikkia Aucklandin yliopistossa Uudessa Seelannissa ja Fordhamin yliopistossa New Yorkissa. Junnonen pitää aktiivisesti mestarikursseja ympäri Suomea ja maailmaa. Hän on Mänttä-Vilppulan Huiluakatemian perustaja ja taiteellinen johtaja.

Sami Junnonen on valmistunut maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008. Lisäksi hän on opiskellut Ranskassa Conservatoire national supérieure musique et danse de Lyon ja Tanskan Royal Danish Academy of Musicissa.

Johanna Tilus

Valmistuttuaan musiikin maisteriksi Johanna Tilus piti ensikonserttinsa Helsingin Musiikkitalossa vuonna 2013. Tämän jälkeen Johanna on esiintynyt niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterisoittajanakin. Hän on kantaesittänyt useiden suomalaisten nykysäveltäjien musiikkia.

Musiikkiopintonsa Johanna aloitti kotipaikkakunnallaan Haapavedellä, josta syttyi myös innostus vanhaa musiikkia ja cembalonsoittoa kohtaan. Pianonsoiton ammattiopinnot veivät Johannan ensin Ouluun Hannu Hirvelän sekä Jouko Tötterströmin oppilaaksi ja myöhemmin Sibelius-Akatemiaan Erik T. Tawastjernan ja Margit Rahkosen oppiin.

Johanna on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla sekä vaihto-oppilaana Pariisin Konservatoriossa Alain Planèsin luokalla ja Tokyo Ondai College og Musicissa useilla eri opettajilla. Cembalonsoittoa Johanna on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Assi Karttusen johdolla. Tällä hetkellä Johanna täydentää barokkiopintojaan ammattikorkeakoulu Novian barokkimuusikon koulutusohjelmassa mm. Petteri Pitkon ohjauksessa.

Vuodesta 2013 Johanna on toiminut pianonsoitonopettajana ja säestäjänä Jokilaaksojen musiikkiopistossa. Häntä ovat apurahoin tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto ja Pro Musica Ry.

Konsertti on tuotettu yhteistyössä Nivalan kaupungin kanssa