Alkuvuoden katsaus JMO:n arkeen

 Kategoria Ajankohtaista, Tiedotteet, Yleinen

Alkuvuosi on lähtenyt JMO:ssa käyntiin muutamilla soittajaisilla ja kahdella tapahtumalla. Soittajaisia päästiin kuulemaan helmikuussa Haapavedellä, Haapajärvellä, Pyhäjärvellä, Nivalassa ja Oulaisissa.

Lasten ja nuorten lied -tapahtuma

Tammikuun lopussa järjestimme Lasten ja nuorten lied -tapahtuman yhteistyössä Vantaan musiikkiopiston ja Ylivieskan seudun musiikkiopiston kanssa Oulaisten toimipisteessä. Tapahtumaan osallistui yhteensä noin 40 oppilasta järjestävien musiikkiopistojen alueilta, iältään 5-16 -vuotiaita. Oman musiikkiopistomme opettajien lisäksi vierailevina opettajina olivat Saara-Maija Strandman ja Marjukka Eskelinen Vantaalta, sekä Johanna Tilus Ylivieskasta. Oppilaat saivat opetusta sekä pääsivät työpajoissa pohtimaan esityskappaleitaan ja esiintymisen herättämiä tunteita, ja tapahtuman kruunasi puolitoistatuntinen konsertti. 

Kansi auki! -tapahtuma

Vuotuinen tapahtuma järjestettiin jo neljättä kertaa Haapavedellä ja tänä vuonna tapahtuman teemana on ”Luonto soi”. Oppilaat ovat siis harjoitelleet tapahtumaa varten luontoaiheisia kappaleita, niinpä konsertissa kuullaan esimerkiksi kappaleita nimeltä Metsänkukkia, Myrsky ja Salaiset vuoret. Oppilailla on myös mahdollisuus käydä työpajoissa, joissa on mukavaa puuhaa liittyen esiintymiseen, esitettäviin kappaleisiin ja palautteen antamiseen. Tämän vuoden luontoteema on huomioitu myös työpajoissa. Tapahtuma keräsi jälleen yhteen piano- ja harmonioppilaat koko musiikkiopiston toiminta-alueelta; Haapavedeltä, Haapajärveltä, Kärsämäeltä, Merijärveltä, Nivalasta, Oulaisista ja Pyhäjärveltä. 

Tapahtuma on Jokilaaksojen musiikkiopiston pianokollegion ideoima ja toteuttama, ja sen tavoitteena on, että piano-oppilaat pääsevät tapaamaan ja kuulemaan toisiaan kuntarajojen yli. Tapahtuman osallistumisprosentti oppilaitten keskuudessa on ollut korkea, lähes sata pianistia on osallistunut esiintymisiin joka vuosi. Tänä vuonna tapahtumassa oli noin 80 esiintyjää. Kansi auki! – logon on suunnitellut vuonna 2020 logokilpailun voittanut nivalalainen piano-oppilas Veikka Vilkuna. 

 

Viikolla 10, eli 4.-8.3. jäämme hiihtolomalle. Antoisaa ja aurinkoista hiihtolomaa oppilaille, huoltajille, opettajille ja taustajoukoille!