Nivalan Kiksin konsertit 2024

 Kategoria Ajankohtaista, Tiedotteet, Yleinen

Valtakunnallinen seitsikkotapahtuma Nivalan Kiksi täyttää Champion Door -areenan seitsikkomusiikilla 22.–23.3.2024. Lauantain seitsikkokatselmuksen lisäksi tapahtumassa konsertoivat:

 

  • Koululaiskonsertit sekä Tähtiä ja timantteja – koko perheen konsertti klo 18 – Vaskiseitsikko Novus | Pe 22.3.2024

 

  • Swinging March – Antti Sarpila ja Helsingin Poliisisoittokunnan vaskiseitsikko | La 23.3.2024 klo 19

 

Lisätietoja konserteista ja esiintyjistä alla. Lämpimästi tervetuloa konsertteihin!

 

Koululaiskonsertit sekä Tähtiä ja timantteja – koko perheen konsertti klo 18 – Vaskiseitsikko Novus | Pe 22.3.2024

Keväällä 2017 tuolloin Sibelius-Akatemiassa opiskellut kaveriporukka joi opiskelijakahvia Musiikkitalon kahvilassa. Koulussa oli soitettu vaskiseitsikolla, ja yhtyeelle sävelletty musiikki kiinnosti nuoria muusikoita. Kahvittelun lomassa syntyi Vaskiseitsikko Novus. Suunnitelma ensimmäisestä kiertueesta ja apurahahakemus sitä varten tehtiin vielä samana iltana.

Vuoden valmistelun jälkeen koitti Kesäkiertue 2018. Konsertit suuntautuivat pienille paikkakunnille, joissa on viime vuosisadalla harjoitettu saha-, paperi- tai uittoteollisuutta. Ystävien kanssa musisointi ja matkat ilmastoimattomalla Volkswagenilla heinäkuun helteessä jäivät unohtumattomasti soittajien mieleen.

Kesästä 2018 lähtien Vaskiseitsikko Novus on jatkanut konsertointia ympäri Suomen. Yhtyeen keskeisenä tavoitteena on ollut järjestää konsertteja myös suurten kaupunkien ulkopuolella ja tavoittaa ihmisiä, joille sinfoniakonsertit eivät ole arkipäivää. Novuksesta on tullut muusikoille tärkeä väylä toteuttaa muusikkoutta vapaammin säännöllisen orkesteri- ja opetustyön ohessa.

 

Muusikot:

Es-kornetti: Ilari Pälli

1. Bb-kornetti: Onni Pietilä

2. Bb-kornetti: Tuomas Salo

Alttotorvi: Matias Parikka

Tenoritorvi: Lauri Kilpinen

Baritonitorvi: Joel Wendelin

Tuuba: Ilkka Marttila

 

 

Swinging March – Antti Sarpila ja Helsingin Poliisisoittokunnan vaskiseitsikko | La 23.3.2024 klo 19

Jazzmusiikin kansainvälisesti tunnetuin tähtemme on klarinettivirtuoosi Antti Sarpila. Nyt pääsemme nauttimaan Sarpilan ja poliisisoittokunnan konserttimestarin, kornetisti Kaj Skrabbin rakentamasta paketista, jossa suomalaisten rakastamat, tunnetuimmat marssit kiihdytetään kovaan ajoon ja versioidaan vauhdikkaina swingeinä.

Konsertissa esiintyvä kokoonpano on maailman suomalaisin yhtyemuoto, vaskiseitsikko. Vaskiseitsikoiden lämmin sointiväri täytti Suomen 1800-luvun lopulla ja ne elivät ensimmäistä kulta-aikaansa 1900-luvun alkupuolella, kun miltei jokaisella tehtaalla, palokunnalla oli oma seitsikkonsa. Nyt vaskiseitsikot ovat uudelleen pop ja tämä konsertti esittelee yhtyemuodon loputtomia mahdollisuuksia.

Poliisisoittokunta on Helsingin poliisilaitokseen sijoitettu, 43 ammattimuusikon vahvuinen valtakunnallinen orkesteri. Se työskentelee painotetusti ennaltaehkäisevän poliisityön parissa. Soittokunta tavoittaa muun muassa valistuskonserteillaan vuosittain yli 20.000 nuorta ja lasta. Valistuskonserteissa opastetaan seksuaalista itsemääräämisoikeutta, neuvotaan päihteiden vaaroista ja pohditaan kuinka estää kiusaamista.

POLIISI ON KAIKKIEN TURVAAJA, KAIKKINA AIKOINA

 

Muusikot:

Es-kornetti: Kaj Skrabb

Bb-kornetti: Olli Seväkivi

Bb-kornetti: Antti Joki

Alttotorvi: Mika Turunen

Tenoritorvi: Lauri Kilpinen

Barytonitorvi: Aksel Salmioranta

Tuuba: Sanna Sadeharju

Rummut: Miri Miettinen

Lyömäsoittimet: Henri Sakki

Banjo: Onni Lonka