Nivalan Kiksaus, Tero Haikala

 Kategoria Ajankohtaista

Tero Haikala

Tero Haikala on valmistunut klarinettipedagogiksi Tampereen Konservatoriosta vuonna 2002, amk-muusikoksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 ja puhallinorkesterikapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna.

Lisäksi hän on suorittanut kapellimestarikursseja mm. Jorma Panulan, Kari Tikan ja Pertti Pekkasen johdolla.

Tero Haikala toimi päätyökseen Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina 2011-2018, josta hän siirtyi Lapin sotilassoittokunnan kapellimestariksi ja Laivaston soittokunnan kapellimestarina hän aloitti helmikuussa 2020. Lisäksi Haikala johti Apollo-puhallinorkesteria vuoteen 2017 saakka. Haikala on voimakkaasti kehittänyt varusmiespalveluksen musiikillista sisältöä luoden laajoja konserttikiertueita eri musiikkityyleistä sekä rakentaen uuden, musiikkipainotteisen aliupseerikurssin opintosuunnitelmaa.

Haikala on ollut kysytty kouluttaja eri puolilla Suomea. Hän on luennoinut, järjestänyt kapellimestarikoulutusta, johtanut eri orkestereita sekä toiminut opettajana ja kapellimestarina eri tapahtumissa.
Tero Haikala on toiminut Lahden konservatorion puhallinorkesterin johtajana ja harrastajaorkestereista hän on johtanut Partiolippukunnan orkesteri Tampereen Kotkia ja helsinkiläistä puhallinorkesteri Apolloa.
Hän on ollut myös
perustajajäsen Sinfonisessa puhallinorkesteri Sisussa.
Hän on Soitinmusiikkiliiton puheenjohtaja ja toiminut Sulasolin hallituksen jäsenenä useita vuosia.
Lisäksi hän on vuodesta 2012
toiminut Valtakunnallisen Raudaskylän puhallinmusiikkileirin leirinjohtajana, kapellimestarikouluttajana ja kapellimestarina.

Haikalalle myönnettiin vuonna 2017 arvostettu Klemetti-palkinto musiikin eteen tehdystä työstä.
Vuonna 2021 Tero Haikala valittiin vuoden sotilasmuusikoksi.