Jokilaaksojen musiikkiopiston valintakokeisiin tuleville

 Kategoria Tiedotteet, Yleinen

Tervetuloa musiikkiopiston valintakokeisiin!

Musiikkiopistossa on ns. jatkuva haku ja uusia oppilaita sijoitetaan vapautuville oppilaspaikoille heti kun paikka edelliseltä oppilaalta vapautuu.

Eniten oppilaita otetaan elo-syyskuussa, mutta käytännössä oppilaspaikan saaminen on mahdollista läpi vuoden. Valintakokeiden tulokset ovat voimassa noin vuoden.
Valintakokeisiin ilmoittautuneille lähetetään toimistolta tiedot tekstiviestillä tarkemmasta ajasta ja paikasta henkilökohtaiseen puhelinnumeroon.

Musiikkiopistoon pyrittäessä ei hakijalta vaadita aikaisempia musiikkiopintoja. Mikäli hakija kuitenkin on jo opiskellut musiikkia, voi osaamisestaan antaa lautakunnalle soitto- tai laulunäytteen. Jos hakija hakee siirtoa toisesta musiikkioppilaitoksesta Jokilaaksojen musiikkiopistoon, pyydetään häneltä soitto- ja/tai laulunäyte ja mahdollisesti tarkistetaan muutamia muita osaamisalueita.

Valintakokeissa on paikalla kaksi opettajaa, jotka antavat hakijalle musikaalisuuteen liittyviä tehtäviä ja keskustelevat soitinvalintaan liittyvistä asioista. Valintakokeen kesto on noin 15 minuuttia.

Mahdollista oppilaspaikan saamista varten pyydämme perheitä jo tässä vaiheessa harkitsemaan oman soittimen hankkimista. Musiikkiopistolta on mahdollista alkuvaiheessa vuokrata oppilaille muutamia soittimia, mutta suuren kysynnän vuoksi kaikille emme valitettavasti voi osoittaa musiikkiopiston soitinta. Vuokraustapauksessakin soittimen vuokrausaika on korkeintaan kolme vuotta. Mikäli perhe päättää ostaa oppilaalle oman soittimen, tuleva opettaja auttaa mielellään soittimen hankinnassa. Oppilaaksi hyväksytyille hakijoille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Tervetuloa musiikkiopistoon!

ILMOITTAUTUMINEN VALINTAKOKEESEEN